Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag
Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia houdt 1-2 keer per maand een Demodag : op een verantwoorde wijze, om virusverspreiding te voorkomen. Kom ook eens kijken naar de mogelijkheden van onze pizzaovens, uiteraard onder het genot van een heerlijke, versgebakken Italiaanse pizza. U kunt ook van ma tot zat op afspraak bij ons terecht en uiteraard zijn wij telefonisch en per email of whatsapp ook altijd bereid u verder te helpen met uw keuze voor een pizzaoven of met uw vragen over het bouwproces van een tuinoven.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: Professionele ovens
+31(0)6 10 65 49 65
Consumenten ovens
+31(0)6 15 95 89 90
elektrische pizza oven
elektrische pizzaoven
Zanolli  elektrische pizzaoven

PDB_Augusto6

PDB_Augusto9

Izzo elektrische pizzaoven

PDB_SNC9 oven voor 9 pizza’s

PDB_SNC6 oven voor 6 pizza’s

PDB_SNC4 oven voor 4 pizza’s

Onze elektrische pizza ovens bakken constant op 400 ° C of hoger. De baktijd voor een pizza is ongeveer 60-90 seconden, zoals in een traditionele houtoven; en u heeft géén schoorsteen of speciale vergunning nodig !

De temperatuur in de oven doet niet onder voor die in een houtoven. De temperatuur bereikt en behoudt 420 ° C / 440 ° C  en zelfs nog meer. De Izzo elektrische pizzaovens beschikken over een ENERGY SAVING-systeem. De Zanolli pizzaovens over het gepatenteerde Airtrap System.

Video Zanolli Augusto

Traditie en technologie

Gemaakt van vuurvaste steen, onverwoestbaar. Dit is de ziel van je oven. Echter wat nog meer opvalt, is de aantrekkelijke vorm. De lijnen, de materialen, de kleuren, alles is in overeenstemming met de traditie die op verantwoorde wijze wordt gemengd met de geavanceerde technologie.

Het digitale paneel is zeer eenvoudig te gebruiken. Dankzij deze besturing werkt uw oven met minimale energie verbruik, het systeem kan automatisch worden ingeschakeld en de bodem en de bovenkant van de kamer kunnen onafhankelijk worden ingeregeld en gebruikt. Dit betekent dat u naast pizza ook vele andere gerechten in deze oven kunt bereiden.

De warmte elementen zijn vakkundig in de stenen verwerkt en garanderen daarmee een gelijke temperatuur overal in de pizzaoven. Dit maakt het draaien van de pizza overbodig waardoor ook een onervaren pizzabakker met deze oven kan werken.

De vuurvaste stenen vormen het hart van deze oven: 3 – 4 cm dikte zowel aan de onderkant als aan de bovenkant van het kookproces. (vloer en plafond) . De uitmuntende kwaliteit van deze stenen garanderen een constante verspreiding van de hitte, die de pizza zijn typisch uiterlijk en smaak geeft die hem zo beroemd en geliefd maakt.

Baktijd, gemiddelde temperatuur en energiebesparing

De baktijd voor een pizza is ongeveer 60-90 seconden, zoals in een traditionele houtoven. Je oven bakt constant op 400 ° C of hoger. Het sterke systeem samen met de thermische isolatie houdt de hoge temperatuur vast zelfs bij doorlopende productie.  De grafiek toont de afname in temperatuur nadat het systeem is uitgeschakeld: na 10 uur zal de oven nog steeds op 220 ° C zijn. Wanneer de oven weer wordt ingeschakeld begint deze dus al op een hoge temperatuur  waardoor u snel weer operationeel bent.

Voordelen van deze elektrische pizzaoven :

  • Aangezien er geen verbranding is, is er geen noodzaak voor een eigen rookgasafvoer zoals bij een houtoven .
  • De wielen maken deze oven eenvoudig te verplaatsen en de ruimte onder de oven is een grote opslagruimte.
  • In verschillende kleuren te leveren
  • Alle elektronische bedieningselementen bevinden zich aan één kant van de oven en zijn elegant verborgen achter een deurtje.
  • Elke hoek van de ovenruimte is perfect verlicht door vier verborgen halogeenlampen.
Zanolli pizzaoven
pizzaoven elektrisch