FORNITALIA DEMODAG
WILT U LIEVER EEN PERSOONLIJK GESPREK?
BEL ONS: Consumenten ovens +31(0)6 1595 8990 of Professionele ovens +31(0)6 1065 4965
KLANTENREACTIES
Wie zichzelf niet kietelt…………..
Iedereen vindt het leuk om zo nu en dan eens een complimentje of een schouderklopje te ontvangen. Of niet soms? Natuurlijk hebben we ook wel eens een teleurstelling meegemaakt maar dat ging dan over een week vertraging in de levertijd. Een aantal reacties van klanten leest u hieronder.
Gewoon omdat wij er trots op zijn.
Hoi Rianne,
Niet slecht hè voor een amateurstucadoor. Ik heb rode okerpoeder uit Frankrijk door de gips gedaan net zolang totdat ik een mooie terracottakleur had. Misschien doe ik er toch nog een klein laagje overheen. Daar ben ik nog niet uit. Ik stuur je zeker foto’s van het eindresultaat. Had je nog een tip voor de afdekking ? Hoor het graag.
met groet, Carel
Fornitalia schreef;
‘de schoorsteen eraf halen, door het losse aansluitstuk is dat heel gemakkelijk, en afdekken met een waterdicht zeiltje. Rondom wat stenen op het zeiltje leggen en er kan niks meer gebeuren. In het voorjaar weer even langzaam droog stoken want een steenoven neemt altijd weer vocht op, dat moet er weer langzaam uitgestookt worden “
Karin
“Inmiddels staat de 5A pizza oven te pronken in de tuin. Nog even een paar dagen wachten en dan gaan we voorzichtig stoken. Als het goed is kunnen we binnenkort dan echt gaan bakken.
Het deeg volgens jullie recept hebben we inmiddels uitgeprobeerd en dat is alvast goed bevallen. Bedankt tot zover en de groeten van ons 4-en.”
Ivo
“Hartelijk dank voor de moeite en meer dan vriendelijke service! Met deze materialen en instructies heb ik goede hoop dat het morgen gaat lukken.
Over een ruime week hoop ik u met trots een foto van een eerste pizza te kunnen versturen.
Vriendelijke groet uit Utrecht”
Richard
“Deze prachtige foto van de Di Fiore Tipo 6B kregen we van Richard en Sjan, de aankleding van de oven is nog niet helemaal af maar het is al wel een prachtig geheel geworden met de moerbeien en het werkblad links en rechts, al verwachten we dat er misschien een paar bladeren te heet zullen worden bij de pijp: maar dat lost zichzelf op. Veel plezier van jullie prachtige nieuwe steenoven !”
HABEMUS PAPAM !! Er is witte rook 🙂
We hebben het nieuwe hout geprobeerd en in de oven gestapeld zoals jullie ons gezegd hebben. Wonder boven wonder: de koepel binnenin werd helemaal grijs 1ste grote vooruitgang. De zwarte irriterende rook die uit de schouw kwam is veranderd in rook met echte houtgeur. 2de grote vooruitgang . We hebben 8 blokken in het midden van de bodem op elkaar gelegd en 2 grote op het hondje. Misschien moeten we met 6 grote blokken proberen, want het duurde meer dan 1,5 uur eer de blokken begonnen uiteen te vallen en we de 1ste pizza konden inschuiven .
Fornitalia zegt: ‘Guy had té nat hout gekocht – in eerste instantie- waardoor de rook zwart was en de koepel niet echt heet werd. We hebben hem aangeraden ovengedroogde essenhout aan te schaffen. De zwarte roet in de koepel moet helemaal weg gestookt worden en de koepel moet grijs/wit van binnen zijn, pas dan is de oven heet genoeg voor het bakken van een pizza.’
Kees Jan
‘Het opstoken staat niet zo duidelijk in de handleiding. Want wat is een “klein” vuurtje…..en hoe en waar meet je de temperatuur…..Uiteindelijk doe je dat op gevoel en komt het wel goed…. Wat ook in het begin doet schrikken is dat de oven de eerste keren aan de buitenkant erg warm wordt bij het opstoken. Harm ( Fornitalia ) gaf aan dat dat verdwijnt, dat ligt aan het vocht in het stucwerk en dat klopte ook, hij wordt dan droger, maar in het begin sta je raar te kijken.
Reactie Fornitalia: Bedankt voor de foto’s en de feedback Kees Jan. Veel plezier van de prachtige buitenkeuken, het resultaat mag er zijn !
Richard
‘Ik zou nog een paar foto’s sturen als de oven af is. Bij deze. Mogelijk ga ik de koepel nog een keer een kleurtje geven, maar voorlopig niet. Ik ga d’r erg veel plezier aan beleven, dat is zeker. Bedankt en groet Jurriaan’
Fornitalia schreef:
‘Jurriaan, hij is echt prachtig geworden! Ik zeg; niks meer aan doen zo, alleen nog maar van genieten!’
Wilfred en Wendy
Martine, Luc, Rune en Wout De Winne – De Keyzer
Ondertussen hebben we al een 3-tal keren pizza’s gebakken en ze worden keer op keer beter.
Binnenkort stuur ik jullie nog eens een foto van de oven. (moeten hem enkel nog eens verven)
We willen jullie hartelijk danken voor de goede hulp bij het kiezen en het oplossen van onze vragen bij het plaatsen van de oven.
Leon
Krisje heeft haar eerste pizza helemaal zelf gemaakt en belegd met alleen basilicum….. ze mocht hem ook helemaal alleen afbakken ( en opeten ook trouwens, niemand wilde een stukje ?) mmmm heerlijk was die pizza!!
‘de chauffeur was zo vroeg dat mijn vrouw de oven in ontvangst kon nemen. Ik heb de manier van communiceren van Fornitalia als erg prettig ervaren.
Goed om te zien dat dat ook intern goed voor elkaar is! Bij thuis komst de oven direct uitgepakt. Ik ga de bouw documenteren en fotograferen, ik zal regelmatig “verslag” uitbrengen. vriendelijke groet, Ton S’
Familie Christiaens
Bedankt voor de kookboekjes, Afgelopen week de oven opgestookt en onze eerste pizza’s gemaakt, ze waren lekker en smaken naar meer! Ze zijn nog niet perfect qua looks maar de smaak zat al goed 😉 Onze buitenkeuken/oven/barbecue/overdekt terras is nog niet helemaal af maar ik stuur je alvast enkele foto’s van de huidige toestand.
Carsten
Gert & Greetje
‘We kunnen het niet nalaten om onze eerste baksel te laten zien. Te weten: focaccia met olijfjes, authentieke desembrood met knoflook/basilicum en tomaat/olijf gevulde tomaatjes (de oven was tenslotte toch nog warm……..) enne………..PIZZA’S!!!!
Je hebt niet overdreven: het is echt een superoven!
Fornitalia denkt: ‘wat hebben wij toch een leuk product , zulke leuke reacties van klanten geven zoveel energie! ‘
Fernanda B.
Wat een klant service van jullie! Geweldig! Wij hebben dit al vandaag gekregen! Factuur trouwens ook vandaag voldaan.
Nog hartelijk bedankt voor jullie goed advies en service! Zeker om jullie te aan te raden!
Wij houden contact en sturen jullie foto’s als de oven gebouwd is!
We ontvingen van Peter het volgende bericht; ‘Oven is af!’
Dat zien we, en hoe …heel mooi ! Ik geloof dat we binnenkort maar eens naar Brugge moeten voor een pizza!
Andre Bonsaiateljee
‘Bedankt voor de goede, snelle service!
Betaling is ook reeds gebeurd.
Nu ongedurig wachten tot we kunnen kokkerellen met onze nieuwe aanwinst’
familie Wingelaar
‘Voor jullie ook fijne feestdagen gewenst.
Hierbij een indruk van hoe onze oven geworden is.
Kevin en Roselien
Onze oven is eindelijk afgewerkt!
Komt toch veel bij kijken als je een mooie oven wil maken.
Maar we zijn blij met het resultaat en hebben al enkele keren lekkere pizza’s gemaakt.
Wim en Nancy
we kochten begin dit jaar bij jullie een oven. We zijn nu enkele maanden verder en ondertussen heeft de oven al tientallen pizzas geproduceerd, vaak voor ons vieren, maar ook voor tien tot wel 20 personen!
Op de foto’s kan je ongeveer zien wat het geworden is; we hebben hem onder een kapschuur geplaatst zodat we in alle omstandigheden kunnen bakken (en eten).
Jullie oven is een prima product, eenvoudig in elkaar te zetten, én hij lost zijn beloftes in, nl hoge temperaturen die lang in de ovenwand kunnen opgeslagen worden. In de koepel zitten wel enkele scheurtjes, maar die zijn volgens de Italiaanse handleiding normaal en hebben geen invloed op het functioneren van de oven.