RECEPTEN VOOR IN UW STEENOVEN / PIZZAOVEN
Het beste pizzadeeg ooit!
Het officiële Napolitaanse recept voor pizzadeeg Ingrediënten pizzadeeg (voor ca. 14 middelgrote pizza’s) • 1 liter water • 50-55 gram zeezout • 3 gram gist • 1.7 / 1.8 kilo bloem type '00' Deeg kneden met keukenmachine Wil je het pizzadeeg maken met behulp van een...
Tips van Jamie Oliver
Bekijk hier het filmpje : Jamie Oliver bakt pizza in de houtoven
Pasta Carbonara , zo simpel en zo lekker !
https://youtu.be/pH717-LbdrA
Pizza met rauwe artisjoksalade
https://youtu.be/ddHUGrr5pyY Pizza met rauwe artisjoksalade en citroen
Sterrenchefs op bezoek bij Fornitalia Pizzaovens
De sterrenkoks Dick Middelweerd van 'de Treeswijkhoeve' in Waalre en Adrian Zarzo van 'Zarzo' in Eindhoven op bezoek in de showkeuken van Fornitalia Pizzaovens in Mierlo. Beide Michelinsterrenchefs maakten ruim tijd vrij om de jonge ondernemers Bart & Ivo van...
Het lekkerste spinazierecept uit een houtoven
Ingrediënten: 1 zak gewassen bladspinazie rasp en sap van 1 limoen of citroen partjes citroen teentje knoflook uit de pers grof zeezout / peper uit de molen, naar smaak scheut olijfolie evt. verse zalm moten Zorg dat de steenoven / pizzaoven op een middelmatige...
Cantucci, italiaanse amandelkoekjes
Bekijk hier het filmpje voor het maken van Italiaanse amandelkoekjes in een hout of gasgestookte oven
Appeltaart in de pizzaoven
Bekijk hier het filmpje; appeltaart in de pizzaoven
Pizza Nutella
Bekijk hier het instructiefilmpje: Pizza Nutella
Gegrilde schaaldieren
Bekijk hier het filmpje: Gegrilde schaaldieren
Kip op een bierblik
Bekijk hier het filmpje: Kip op een bierblik
Marokkaans tajine gerecht
Ingrediënten : 4 biologische scharrelkipfilets 2 grote uien 2 tenen knoflook 2 paprika’s 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 500 ml kippenbouillon 100 ml sinaasappelsap handjevol geroosterde amandelen 2 eetl ras el hanout 1 kaneelstokje 1 tl chili...
Spare Ribs in de pizzaoven
Bekijk hier het filmpje; Spare ribs in de pizzaoven
Zalm in een zeezoutkorst
Bekijk hier het instuctiefilmpje : Zalm in een zeezoutkorst in de houtoven
Melanzane alla parmigiana
Aubergines uit Parma Ingrediënten: 3 grote aubergines 8 tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes op sap) 1 ui 2 tenen knoflook handjevol verse tijm 1 rode peper handjevol verse basilicum 2 tl oregano Parmezaanse kaas 1 bol buffelmozzarella handjevol broodkruim zeezout...
Gevulde lamsbout uit de steenoven
Lamsbout gevuld met olijven, brood, pijnboompitten en kruiden Ingrediënten: 1 lamsbout van 1,5 á 2 kg 6 teentjes knoflook 4 takjes platte peterselie 2 ansjovisjes 50 gram ciabatta 3 el pijnboompitten 2 el groene olijven, fijn gehakt 1/2 citroen 2 uien 1 winterwortel 2...
Geroosterde groenten uit de pizzaoven
Ingrediënten: worteltjes diverse groenten, in allerlei kleuren kleine aardappelen in de schil of in parten gesneden verse kruiden olijfolie en grof zeezout Het bakblik goed invetten, spreid de gemengde groenten goed uit over het blik, div kruiden erover en verdeel de...
Mosselen, schaal en schelpdieren uit de pizzaoven
Ingrediënten: mosselen kokkels gamba's citroenschijfjes fijngesneden chillipepertjes knoflook in schijfjes flinke scheut witte wijn olijfolie , zeezout en verse kruiden Spoel en boen de mosselen en kokkels goed schoon en laat ze uitlekken. Grote vuurvaste ovenschaal...
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Ingrediënten: Ciabatta of stokbrood Italiaanse kruidenolie van het Fornitaliarecept mozzarella van de buffel trostomaatjes in partjes Snij de ciabatta, het zuurdesembrood of het (oude) stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide zijden met een kwast in met de groene...
Portobello’s met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten: portobello’s spinazie 1 rode ui 1 knoflookteen 125 gr zachte geitenkaas olijfolie peper & zout eventueel 1 el spicy pesto Boen de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de steel. Was de spinazie en laat even goed uitlekken. Snipper de ui en...
Italiaanse kruidenolie met knoflook en grof zeezout
Ingrediënten: olijfolie grof zeezout knoflook diverse kruiden Alles tegelijk in de blender en een mooie groene olie van maken. Bewaar ‘m in een handige spuitfles, de olie blijft heel lang goed en wordt alleen maar lekkerder van smaak. Gebruik de olie als marinade over...
Pizza zucchine e pancetta
Pizza met courgette, provola, gerookte pancetta en pecorino bolletje pizzadeeg 1 flinke courgette 20 gr pecorino, vers geraspt 6-8 flinterdunne plakjes gerookte pancetta 70-80 gr provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd zeezout Was de courgette en snijd hem in...
Soepstengels maken in de steenoven
Soepstengels maken met de restwarmte in de pizzaoven kruiden naar wens: bijvoorbeeld Italiaanse kruiden zaden naar wens: bijvoorbeeld sesamzaad, lijnzaad, maanzaad geraspte kaas overgebleven pizzadeeg losgeklopt ei en kwastje Soepstengels, wie kent ze niet. In Italië...
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Gegrilde groenten uit een steenoven
Groente grillen of groente roosteren is eenvoudig en lekker vol van smaak. Groente grillen doe je op het grillrooster in de pizzaoven te zetten. Door het grillen krijgt de groente die typische, zoete grillsmaak. Zorg je dat het rooster goed heet is. Strijk de...
Elzasser Flammkuchen
Ingrediënten: pizzadeeg zure room of creme fraiche gerookt spekblokjes of pancetta schijfjes nootmuskaat geraspte Gruyere kaas uien in ringen evt. flinterdun gesneden aardappelschijfjes Rol de pizzabodem zo dun mogelijk uit. Beleg de bodem eerst met een dun laagje...