RECEPTEN VOOR IN UW STEENOVEN / PIZZAOVEN

Het beste pizzadeeg ooit!

Het beste pizzadeeg ooit!

Het officiële Napolitaanse recept voor pizzadeeg Ingrediënten pizzadeeg (voor ca. 14 middelgrote pizza’s) • 1 liter water • 50-55 gram zeezout • 3 gram gist • 1.7 / 1.8 kilo bloem type '00' Deeg kneden met keukenmachine Wil je het pizzadeeg maken met behulp van een...

Lees meer
Sterrenchefs op bezoek bij Fornitalia Pizzaovens

Sterrenchefs op bezoek bij Fornitalia Pizzaovens

De sterrenkoks Dick Middelweerd van 'de Treeswijkhoeve' in Waalre en Adrian Zarzo van 'Zarzo' in Eindhoven op bezoek in de showkeuken van Fornitalia Pizzaovens in Mierlo. Beide Michelinsterrenchefs maakten ruim tijd vrij om de jonge ondernemers Bart & Ivo van...

Lees meer
Het lekkerste spinazierecept uit een houtoven

Het lekkerste spinazierecept uit een houtoven

Ingrediënten: 1 zak gewassen bladspinazie rasp en sap van 1 limoen of citroen partjes citroen teentje knoflook uit de pers grof zeezout / peper uit de molen, naar smaak scheut olijfolie evt. verse zalm moten Zorg dat de steenoven / pizzaoven op een middelmatige...

Lees meer
Marokkaans tajine gerecht

Marokkaans tajine gerecht

Ingrediënten : 4 biologische scharrelkipfilets 2 grote uien 2 tenen knoflook 2 paprika’s 100 gr gedroogde abrikozen 100 gr gedroogde pruimen 500 ml kippenbouillon 100 ml sinaasappelsap handjevol geroosterde amandelen 2 eetl ras el hanout 1 kaneelstokje 1 tl chili...

Lees meer
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Aubergines uit Parma Ingrediënten: 3 grote aubergines 8 tomaten (of 2 blikken tomatenblokjes op sap) 1 ui 2 tenen knoflook handjevol verse tijm 1 rode peper handjevol verse basilicum 2 tl oregano Parmezaanse kaas 1 bol buffelmozzarella handjevol broodkruim zeezout...

Lees meer
Gevulde lamsbout uit de steenoven

Gevulde lamsbout uit de steenoven

Lamsbout gevuld met olijven, brood, pijnboompitten en kruiden Ingrediënten: 1 lamsbout van 1,5 á 2 kg 6 teentjes knoflook 4 takjes platte peterselie 2 ansjovisjes 50 gram ciabatta 3 el pijnboompitten 2 el groene olijven, fijn gehakt 1/2 citroen 2 uien 1 winterwortel 2...

Lees meer
Geroosterde groenten uit de pizzaoven

Geroosterde groenten uit de pizzaoven

Ingrediënten: worteltjes diverse groenten, in allerlei kleuren kleine aardappelen in de schil of in parten gesneden verse kruiden olijfolie en grof zeezout Het bakblik goed invetten, spreid de gemengde groenten goed uit over het blik, div kruiden erover en verdeel de...

Lees meer

Mosselen, schaal en schelpdieren uit de pizzaoven

Ingrediënten: mosselen kokkels gamba's citroenschijfjes fijngesneden chillipepertjes knoflook in schijfjes flinke scheut witte wijn olijfolie , zeezout en verse kruiden Spoel en boen de mosselen en kokkels goed schoon en laat ze uitlekken. Grote vuurvaste ovenschaal...

Lees meer

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Ingrediënten: Ciabatta of stokbrood Italiaanse kruidenolie van het Fornitaliarecept mozzarella van de buffel trostomaatjes in partjes Snij de ciabatta, het zuurdesembrood of het (oude) stokbrood in plakken en bestrijk ze aan beide zijden met een kwast in met de groene...

Lees meer
Portobello’s met spinazie en geitenkaas

Portobello’s met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten: portobello’s spinazie 1 rode ui 1 knoflookteen 125 gr zachte geitenkaas olijfolie peper & zout eventueel 1 el spicy pesto Boen de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de steel. Was de spinazie en laat even goed uitlekken. Snipper de ui en...

Lees meer
Italiaanse kruidenolie met knoflook en grof zeezout

Italiaanse kruidenolie met knoflook en grof zeezout

Ingrediënten: olijfolie grof zeezout knoflook diverse kruiden Alles tegelijk in de blender en een mooie groene olie van maken. Bewaar ‘m in een handige spuitfles, de olie blijft heel lang goed en wordt alleen maar lekkerder van smaak. Gebruik de olie als marinade over...

Lees meer
Pizza zucchine e pancetta

Pizza zucchine e pancetta

Pizza met courgette, provola, gerookte pancetta en pecorino bolletje pizzadeeg 1 flinke courgette 20 gr pecorino, vers geraspt 6-8 flinterdunne plakjes gerookte pancetta 70-80 gr provola van buffelmelk, in stukjes gescheurd zeezout Was de courgette en snijd hem in...

Lees meer
Soepstengels maken in de steenoven

Soepstengels maken in de steenoven

Soepstengels maken met de restwarmte in de pizzaoven kruiden naar wens: bijvoorbeeld Italiaanse kruiden zaden naar wens: bijvoorbeeld sesamzaad, lijnzaad, maanzaad geraspte kaas overgebleven pizzadeeg losgeklopt ei en kwastje Soepstengels, wie kent ze niet. In Italië...

Lees meer
Gegrilde groenten uit een steenoven

Gegrilde groenten uit een steenoven

  Groente grillen of groente roosteren is eenvoudig en lekker vol van smaak. Groente grillen doe je op het grillrooster in de pizzaoven te zetten. Door het grillen krijgt de groente die typische, zoete grillsmaak. Zorg je dat het rooster goed heet is. Strijk de...

Lees meer
Elzasser Flammkuchen

Elzasser Flammkuchen

Ingrediënten: pizzadeeg zure room of creme fraiche gerookt spekblokjes of pancetta schijfjes nootmuskaat geraspte Gruyere kaas uien in ringen evt. flinterdun gesneden aardappelschijfjes Rol de pizzabodem zo dun mogelijk uit. Beleg de bodem eerst met een dun laagje...

Lees meer
Translate

Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies.

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten